3 smarte tips for å gjøre jobben med behandlingsprotokollen enklere

Det kan være krevende å opprette og vedlikeholde en god behandlingsprotokoll. Mange som har fått ansvaret for personvern i virksomheter har desverre lite tid og ressurser å bruke på nettopp personvern. Her kommer tre kjappe tips som kan gjøre arbeidet med protokollen enklere!

1. Ha en god dialog med de forskjellige avdelingene i virksomheten

Uansett størrelse på virksomheten er det ikke alltid lett å vite hva som rører seg i alle de forskjellige avdelingene. Prat med ansvarlige i hver enkelt avdeling og hold en løpende dialog for å få hjelp til å identifisere eksisterende og nye behandlingsaktiviteter. Det vil gjøre din jobb enklere, samtidig som virksomheten blir bevisstgjort på personvern, vinn-vinn!

2. Ha en liste over typiske personopplysninger dere behandler og andre vanlige svar

Når man arbeider med å registrere nye behandlingsaktiviteter i protokollen kan man bruke unødvendig med tid på å lete frem svar. Ved for eksempel utfylling av hvilke personopplysninger man behandler vil det være nyttig å ha en oversikt over typiske personopplysninger du kan dra fra. Dette vil kunne spare deg for tid og overtenkning over hvilke opplysninger dere behandler. Ved å ha et «cheat-sheet» over vanlige svar vil du gjøre din jobb en god del enklere og mer effektiv!

3. Bruk et verktøy designet for å føre en behandlingsprotokoll

Ja, dette blir en form for selvpromotering, men å arbeide med protokollen i et dedikert verktøy vil gjøre prosessen betydelig mer effektiv, enklere og kanskje litt morsommere! Med god bistand i verktøyene i form av veiledningstekster, instruksjonsvideoer og dyktig personell på kundesupport er alt lagt til rette for at du kan få på plass en meget god behandlingsprotokoll. Det er fullt mulig å få på plass en god protokoll i Microsoft Excel også, men det blir litt som å faktisk lese til en prøve når du bare kunne brukt ChatGPT i stedet.

Relaterade inlägg